trampoline springen afvallen

fitness-trampoline

Trampoline springen was vroeger als kind al leuk om te doen. De laatste jaren verovert het ook de sportscholen, waarbij volwassenen al stuiterend calorieën verbranden. Niet te vergeten dat het stiekem nog dat vrolijke gevoel van vroeger oproept! Het inspanningsniveau is zelf te bepalen. Hierdoor is trampoline springen ook voor iedereen die wilt starten met bewegen om af te vallen zeer geschikt. Trampoline springen is bovendien minder belastend voor de gewrichten dan bijvoorbeeld joggen of hardlopen. Voor iedereen die een keer op een vrolijke manier wilt gaan bewegen is het zeker een aanrader.

Helpt trampoline springen bij afvallen?

springen-trampoline
Op de trampoline zijn allerlei oefeningen mogelijk. De lage intensiteit helpt met afvallen.

Jazeker. Trampoline springen is bewegen en extra bewegen betekent extra calorieën verbruiken op een dag. Hoeveel calorieën je verbrand met het trampoline springen is afhankelijk van allerlei factoren. Je leeftijd, gewicht en de intensiteit waarmee je springt spelen allen een rol. Je kunt hier dus geen absoluut getal aan vastknopen. Neem als richtlijn dat je bij een lichte tot matige inspanning (je hartslag stijgt en je begint te zweten) je ergens tussen de 320 – 420 calorieën per uur verbrandt. Met het springen werk je, naast het verbranden van vet, ook aan het verstevigen van allerlei spieren. Het zal je verbazen hoeveel spieren je gebruikt bij het springen. Door extra oefeningen met dumbells toe te voegen en squats werk je aan een complete workout.

Fitness trampoline / Mini trampoline

Heb je thuis geen plek voor een grote trampoline? Geen zorgen. Er zijn kleine fitness trampolines ook mini trampoline genoemd verkrijgbaar. Met een diameter startend bij 90cm passen ze vrijwel in iedere woonkamer. Tegenwoordig zijn op bijvoorbeeld youtube allerlei workouts te vinden.

Workout video fitness trampoline

Ben je opzoek naar wat inspiratie voor een workout, of helpt een trainer voor de motivatie. Probeer dan bijvoorbeeld deze workout met Natalie Brown. Op de fitness trampoline heeft ze een eenvoudige, maar wellicht ook uitdagende workout van 25minuten samengesteld.

Trampoline springen afvallen oefeningen

Er zijn allerlei oefeningen mogelijk op de trampoline. Naast het springen kun je ook squats maken, sit ups en push ups doen. Je traint met je eigen lichaamsgewicht wat een effectieve manier is om aan je conditie en spieropbouw te werken. In onderstaande video demonstreert personal trainer Remy Draaijer verschillende oefeningen op de fitness trampoline:

Voordelen trampoline springen

Het springen op de trampoline biedt diverse voordelen. Naast het feit dat het een ‘fun’ manier is om af te vallen, wordt je er bijvoorbeeld ook erg vrolijk van. Hieronder lees je meer over de diverse voordelen:

  • verbrand vet
  • goed voor de conditie
  • kan in de woonkamer op een mini trampoline
  • verbeter je humeur
  • minder belasting voor je gewrichten
  • inspanningsniveau zelf te bepalen
  • diverse workout video’s gratis op youtube
  • workout voor benen en core spieren
  • train je balans

Extra snel afvallen

Als je extra snel wilt afvallen zijn er meer punten waar je op moet letten. Gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Ben je de extra kilo’s echt helemaal zat en wil je zo snel mogelijk resultaat zien? Dan kun je een kickstart maken. Lees dan hier meer over heel snel veel afvallen. Wat je ook kunt overwegen is het gebruiken van een voedingssupplement dat de natuurlijke vetverbranding stimuleert, zoals provital pharma (tijdelijk gratis te proberen). Zo kun je nog meer profijt hebben van jouw inspanning.

Dutchpharma

Hollywood Garcinia
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *