Snel afvallen zonder koolhydraten

koolhydraatarm-dieet

In veel diëten worden koolhydraten gezien als de ultieme boosdoener of dikmaker. Snel afvallen zou alleen kunnen zonder koolhydraten? Veel bezoekers van afvallenkoolhydraten.nl vroegen ons of dit waar was, en of dit wel een manier was om gezond en blijvend af te vallen.

Zijn koolhydraten dikmakers?

geen-koolhydraten-afvallen
Zijn koolhydraten wel echt zo slecht? Volg niet zomaar populaire diëten, 2 boterhammen als lunch past in een gezonde lifestyle.

Het is bekend dat de gemiddelde Nederlander verzot is op producten die rijk zijn aan koolhydraten. Wanneer gekeken wordt naar voeding betekent dat vaak al snel het minderen van koolhydraten. Let wel op dat het compleet verbannen van koolhydraten niet de meest gezonde wijze is om af te vallen. Hierdoor kan een tekort ontstaan, waarbij het gewichtsverlies in eerste instantie groot is, maar dat voornamelijk veroorzaakt wordt door afgebroken spiermassa. Lees hier meer over de gevolgen en symptomen van een koolhydraten tekort.

Koolhydraten zijn in de basis geen dikmakers. Net als bij alle andere voedingsstoffen geldt dat overdaad schaadt. Het probleem zit niet zozeer in het feit dat koolhydraten snel energie geven, maar meer dat koolhydraatrijke producten in overvloed worden gegeten en gedronken. Ook het type koolhydraat dat wordt gegeten maakt uit. Enkelvoudige koolhydraten zijn het best om te minderen, meervoudige / complexe koolhydraten maken deel uit van een gezond dieet.

Waarom minder koolhydraten om af te vallen?

Koolhydraten worden door het lichaam snel omgezet in energie. Veel sneller dan bijvoorbeeld eiwitten, zorgen koolhydraten ervoor dat je je fit en energiek voelt. Tegelijkertijd betekent dit dat deze ‘boost aan energie’ wel snel verbruikt moet worden. Zo niet, dan wordt de niet verbruikte energie opgeslagen in reserves.

Anders dan veel mensen denken zitten koolhydraten niet alleen in brood, aardappelen en pasta. Met name vruchtensappen en frisdranken bevatten veel koolhydraten. Vruchtensappen zijn gezond, maar dus ook stiekeme dikmakers. Kies daarom tijdens het afvallen liever voor water en groene thee.

Om af te vallen is het noodzakelijk voeding te eten die de vetverbranding stimuleert en niet tegenwerkt. Het is bijna onmogelijk om af te vallen wanneer je veel koolhydraten en vetten eet. Probeer tijdens het afvallen te kiezen voor gezonde alternatieven. Lees hiervoor ook het artikel Koolhydraten eten en toch afvallen.

Afvallen rond de buik

Veel vrouwen willen graag afvallen rond de buik. Een slanke taille wordt vaak gezien als schoonheidsideaal. Toch is het niet mogelijk plaatselijk af te vallen. Voor een slankere buik zul je in het geheel af moeten vallen. Wat wel snel resultaat kan geven is letten op voeding. Van veel soorten voeding zwelt de buik wat op. In 20x voeding voor een platte buik vind je informatie over welke voeding verstandig is te eten wanneer je een slankere taille wilt. Voor meer algemene informatie over buikjes en hoe je deze kunt verminderen verwijzen we je graag naar Buikje Wegwerken.

Vind je dit artikel bruikbaar, Like, Tweet of +1!

Garcinia Cambogia Bioactive
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.