Shakes voor een platte buik

shake-strakke-buik

Wanneer je wilt afvallen, met name rond de buik, kunnen shakes helpen. Er zijn diverse shakes; shakes met eiwitten en shakes die je zelf maakt van verse producten. Voor het krijgen van een platte buik is het belangrijk te achterhalen wat ervoor gezorgd heeft dat de buik niet meer plat is. Meer informatie over verschillende typen buikjes en wat je daaraan kunt doen, lees je in het artikel: buikje wegwerken.

Eiwitshake

De eiwitshake is ideaal wanneer je regelmatig beweegt en op dieet bent. Je wilt afvallen en toch spiermassa behouden. Eiwitshakes zijn er in verschillende soorten. Aan sommige shakes zijn extra voedingsstoffen toegevoegd, andere shakes zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken tijdens het afvallen. Wanneer je een eiwitshake gaat kopen zoek dan voor whey eiwitten en liever een isolaat dan een concentraat.

Hoe helpt een eiwitshake met afvallen

Wanneer je wilt afvallen is een nieuwe balans vinden tussen koolhydraten, vetten en eiwitten nodig. Vaak lukt het niet een platte buik te krijgen doordat je teveel koolhydraten eet. Voor meer inzicht in koolhydraten die je wél kunt eten tijdens het afvallen verwijzen we je graag naar het artikel Koolhydraten eten en toch afvallen.

Doordat eiwitten langzamer worden opgenomen in het lichaam, blijft de suikerspiegel constanter. Ook houd je langer een verzadigd gevoel. Eiwitten zijn belangrijk voor het opbouwen en behouden van spiermassa tijdens het afvallen. De combinatie van spieren, minder trek en minder koolhydraten, helpt je met afvallen en een platte buik krijgen.

Het is aan te raden de eiwitshake met magere melk te drinken. Water is ook een optie, maar helaas komt dit de smaak vaak niet ten goede. Wanneer je echt af wilt vallen is het een idee bijvoorbeeld het ontbijt te vervangen met een eiwitshake.

Shakes voor platte buik maken

Wil je graag zelf een shake maken, zorg er dan voor dat je een blender in huis hebt. Werk het liefst met verse ingrediënten en geen fruit uit blik. Diepvries fruit is wel mogelijk en geeft een lekkere verfrissende shake. Ook hiervoor geldt dat de shake een vervanger van het ontbijt kan zijn.

Shake met bosbessen maken

Voor een verfrissende shake boordevol antioxidanten en vezels heb je de volgende ingrediënten nodig:
– 200 ml magere melk
– een hand vol (bevroren) bosbessen
– 1 eetlepel chia zaad

Bereiding: doe de melk en bosbessen in de blender. Mix tot een gladde massa ontstaat. Roer een eetlepel chia zaad door de drank.

Shake met watermeloen

Watermeloen is een echte dorstlesser. Deze snelle shake is gezond en helpt je een platte buik te krijgen. Je hebt nodig:
– groot stuk watermeloen
– 100 ml magere melk
– 1 theelepel honing

Bereiding: zaden de watermeloen verwijderen. Plaats alle ingrediënten kort in de blender. Eventueel ijsklontjes toevoegen en even mee blenden.

Shake met mango

Mango bevat veel vezels en is lekker zoet. Daarnaast bevat het veel essentiële vitaminen en mineralen. Een heerlijke en eventueel pittige shake met mango maak je met:
– 3 scheppen kwark
– handje vol (bevroren) mango
– eventueel beetje rode peper
– water

Bereiding: meng de kwark, mango en eventueel een beetje rode peper in de blender. Vervolgens aanlengen met water zodat een drank ontstaat.

Eigen recept maken

Je eigen recept maken voor een shake is natuurlijk ook goed mogelijk. Gebruik hiervoor altijd verse vruchten. Combineer dit met magere melk of kwark en blend jouw eigen shake. Soorten fruit die erg lekker en voedzaam zijn en een shake zijn:

  • banaan: geeft ook extra energie voordat je gaat sporten
  • kiwi: rijk aan vezels
  • framboos: bevat veel antioxidanten en framboos ketonen (helpt bij extra gewichtsverlies)
  • aardbei: lekker in de zomer
  • ananas: rijk aan betacaroteen, vitamine E en meer.

 

Oefeningen voor een strakke en platte buik

Is jouw buik met behulp van de shakes platter geworden, maar wil je je taille ook graag wat strakker trainen? Deze oefeningen voor een platte buik helpen je jouw ideale silhouet te krijgen. Er zijn verschillende buikspieroefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Houdt je van extra aanwijzingen en muziek; dan helpt Jillian Michaels je op weg in haar video ‘six week sixpack’.

Garcinia Cambogia Bioactive
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *