Krachttraining vrouwen afvallen

fitness-gewicht-trainen

Krachttraining is voor vrouwen een zeer effectieve manier om af te vallen. Het werkt zelfs beter dan cardio. Na 3 tot 4 weken begin je de eerste effecten te zien. Figuurverbetering bereik je namelijk het snelst met krachttraining. Tussen 4 en 8 weken zullen anderen het ook zien en tussen de 8 en 12 weken zullen er aardig wat centimeters zijn verdwenen.

Het doel van krachttraining bij vrouwen is meer spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Maar er zijn meerdere redenen waarom vrouwen baat hebben bij krachttraining. Dat lees je hier “Krachttrainingen voor vrouwen – 10 redenen waarom het goed is!”.

Bij krachttraining is het belangrijk om niet bang te zijn voor flink wat weerstand. Als je wilt afvallen moeten de gewichten die je gebruikt een uitdaging zijn. Ook zul je progressief moeten trainen. Dat houdt in dat je steeds zwaarder gaat trainen. Je zult merken dat je lichaam snel went aan de inspanning en je na een paar weken meer gewicht kunt gebruiken.

Afvallen met krachttraining

Voor vrouwen is de manier van training niet anders dan voor mannen. Krachttraining is niet bedoeld als duursport, maar om met een beperkt aantal repetities spiermassa op te bouwen. Maak je daarom geen zorgen dat het ‘slechts’ een paar repetities zijn, 8 herhalingen kunnen zeer efficiënt zijn.

Het aantal repetities beïnvloed het resultaat.

  • 1 -5 herhalingen: vergroot de totale kracht
  • 6 – 12 herhalingen: vergroot de spiermassa. 8 herhalingen is het meest efficiënt
  • 12 – 20 herhalingen: vergroot het spieruithoudingsvermogen.

Onderzoekers hebben gekeken naar het aantal calorieën dat een vrouw in totaal verbrand door te trainen. De conclusie was als volgt. Hoewel er met meer repetities tijdens de training meer werd verbrand, werd er in totaal meer verbrand met minder repetities. Dit kwam door de verhoogde verbranding na de training. Het magische getal voor vrouwen wordt gezet op 8 herhalingen, 3 sets. Hierbij is het wel noodzakelijk de spieren uit te dagen; verzuring in de laatste herhalingen is niet iets om bang voor te zijn.

Angst voor spieropbouw

Veel vrouwen zijn nog bang dat ze een lichaam als Arnold Schwarzenegger zullen krijgen door krachttraining. Dit is fysiek niet mogelijk. Krachttraining wordt door veel vrouwen gebruikt om af te vallen en strakke vrouwelijke contouren te creëren. Ben je bang voor een te gespierd lichaam, lees dan Spieropbouw vrouwen – 3 Fabels over krachttraining.

Train alle spiergroepen

Sommige oefeningen zijn leuker dan anderen, maar om je lichaam in balans te houden is het verstandig alle spiergroepen te trainen. Met name grote spiergroepen zoals de buik, benen en rug geven snel resultaat.

Krachttraining oefeningen thuis

De sportschool heeft alle fitness apparaten voor krachttraining, maar ook thuis kun je dit doen. Er zijn tegenwoordig veel voordelige abonnementen voor de sportschool verkrijgbaar. Mocht je niet in de gelegenheid zijn, kun je de volgende oefeningen thuis doen. Je hebt enkel dumbells en een mat nodig.
Squats: houdt een los gewicht voor de borstfitness-thuis thuis-trainen-afvallen
Lunges: gewicht in 1 hand
Bicep curl: gewicht in 1 hand
Tricep extensie: gewicht in 1 arm
Planken (standaard en zij): lichaamsgewicht
Deadlift: gewichten in beide handen
Dead-row: gewichten in beide handen
Schouder extensie boven het hoofd: gewichten in beide handen
Push up: lichaamsgewicht.

Er zijn talloze oefeningen mogelijk. Varieer hierin om de spieren uit te blijven dagen. Wissel ook met tempo’s: snelle herhalingen (1 seconde omhoog, 1 naar beneden), langzame herhalingen (2 seconden omhoog, 2 naar beneden) of heel langzaam (4 seconden omhoog, 4 naar beneden). Dit zijn slechts voorbeelden, je kunt ook eigen ritmes bedenken. Belangrijk is variatie in oefeningen en tempo, omdat het lichaam anders te erg gewend raakt aan de oefening en het onvoldoende uitdaging biedt.

Platte buik

Is jouw buik een probleemgebied. Op deze website besteden we extra aandacht aan oefeningen voor een platte buik en wat je kunt doen voor een buikje wegwerken. De combinatie van voeding en fitness zorgt voor een platte en strakke buik.

Garcinia Cambogia Bioactive
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.