Krachttraining voor vrouwen

vrouwen-krachttraining

10 redenen waarom het goed is
Vrouwen die snel willen afvallen hebben veel baat bij krachttraining. Het helpt je snel gewicht te verliezen en in shape te komen. Ga je regelmatig naar de sportschool en ben je verzot op cardio? Ruil dan ook wat minuten in voor echte krachttraining. Je zult zien dat je snel resultaat boekt. Natuurlijk is afvallen zonder sporten ook mogelijk. Maar mocht je in de gelegenheid zijn toch wat te bewegen, is krachttraining echt een aanrader. We geven je graag 10 redenen waarom krachttraining goed is voor vrouwen.

10 redenen waarom krachttraining goed is voor vrouwen

Vrouwen zouden eigenlijk allemaal krachttraining moeten doen. Hieronder 10 redenen om je te motiveren:

platte buik
Een mooi strak en slank lichaam bereik je o.a. met krachttraining.
  1. Afvallen: vrouwen die krachttraining doen vallen gemiddeld meer af dan vrouwen die enkel cardio doen.
  2. Verbeterde cardio: met sterkere spieren zal ook je prestatie bij de cardio fitness verbeteren.
  3. Energieverbruik per dag: elke dag zal jouw lichaam meer energie verbranden dankzij de spieren. Ook wanneer je niet traint betekent dit dat je dus meer calorieën verbruikt.
  4. Energieverbruik na de fitness: na krachttraining verbruikt je lichaam de meeste energie om te herstellen. Je verbrand dus niet alleen tijdens het trainen maar ook daarna.
  5. Minder cellulitis: door minder lichaamsvet te hebben krijg je minder cellulitis, je krijgt simpelweg een strakker lichaam. Ook zal jouw testosteronniveau iets toenemen, hetgeen werkt tegen cellulitis.
  6. Botdichtheid vergroot: dit vermindert de kans op osteoporose.
  7. Algehele gezondheid verbetert: je gaat je fitter voelen, beter slapen en zo zijn er nog talloze gezondheidsvoordelen.
  8. Minder buikvet: recent onderzoek heeft uitgewezen dat krachttraining helpt tegen het vet dat in de buikholte tussen de organen is opgeslagen. Dit is de schadelijkste vorm van vet, dus beter om daar mee af te rekenen.
  9. Strak lichaam: een lichaam dat enkel slanker wordt door minder eten kan nog wat ‘flubberig’ zijn. Met krachttraining krijg je niet alleen een slank maar ook een strak lichaam.
  10. Verbeterde lichaamshouding: veel beroepen leiden tot een verkeerde lichaamshouding, met allerlei klachten tot gevolg. Door krachttraining te doen verbeter je je lichaamshouding en kun je klachten voorkomen.

Fabels

Veel vrouwen hebben het idee erg gespierd te worden van krachttraining. “Ik wil geen lichaam als een bodybuilder” is een vaak gemaakte opmerking. Vrouwen hebben echter een heel ander soort spieropbouw dan mannen. Door van nature minder spieren te hebben en qua hormoonhuishouding zo anders te zijn dat ze ook niet op dezelfde wijze worden opgebouwd, hoeven vrouwen zich geen zorgen te maken om een bulky lichaam. Van krachttraining zul je, mits je niet meer gaat eten, afvallen en een gezonder lichaam krijgen.

Hollywood Garcinia
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *