Afvallen met grapefruit

grapefruits

Wist je dat de subtropische citrusvrucht grapefruit je kan helpen bij het afvallen? Veel mensen weten dat grapefruits erg gezond zijn maar weten niet dat deze vrucht je ook kan helpen bij het verliezen van gewicht. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat grapefruit helpt bij vetverbranding en gewichtsverlies. Houd je van de karakteristieke smaak van grapefruits? Lees dan snel verder.

Werking van grapefruit

Grapefruits bevatten de stof naringenine, dit stofje is de veroorzaker van de bittere smaak van grapefruits en heeft tevens een vetverbrandende functie. Naringenine reageert namelijk met vetmoleculen en door deze reactie zullen de vetmoleculen sneller verbranden en zal er een versnelling optreden in je stofwisseling. Dit zorgt ervoor dat het lichaam vet gaat verbranden in plaats van het op te slaan als energiereserve.

Is grapefruit gezond?

citrusvrucht
Grapefruits zijn een lekker en gezond tussendoortje.

Een grapefruit bevat net als het meeste fruit veel vitamines en is dan ook heel gezond. Grapefruit bevat veel vitamine C en vitamine E. Vitamine C is belangrijk voor de opname van ijzer en zorgt voor een goede weerstand. Een goede weerstand verkleint de kans op ziektes als verkoudheid, astma, reuma en artrose aanzienlijk. Daarnaast bevat de vrucht kalium, dit zorgt voor een goede waterbalans in je lichaam wat weer belangrijk is voor een goede regulering van je bloeddruk. Tevens bevatten grapefruits veel stofjes die men beschermt tegen kanker. Zo bevatten grapefruits het stofje naringenine, dit helpt om beschadigde DNA in lichaamscellen te repareren. Verder bevatten rode grapefruits het stofje lycopeen, dit is een stofje waarvan men denkt dat het beschermt tegen bepaalde radicale vormen van kanker. In grapefruits zit ook het stofje pectine. Dit stofje werkt als een natuurlijke cholesterolverlager en helpt tegen aderverkalking, dit zorgt weer voor een verminderde kans op hart- en vaatziektes. Ten slotte is een grapefruit rijk aan vezels, vezels zijn belangrijk voor een goede darmflora.

Voordelen van grapefruit

Een korte samenvatting waarom grapefruits gezond zijn:

  • grapefruits behoren tot vetverbrandende voeding
  • bevat veel vitamine C en E
  • bevat vezels
  • helpt bij het reguleren van de bloeddruk
  • helpt bij het verlagen van cholesterol
  • bescherming tegen vrije radicalen

Op afvallen&koolhydraten hebben we het vaker gehad over grapefruit. Zo wordt er over geschreven in o.a. 20x voeding voor een platte buik

Hoe eet je grapefruit

Je kunt grapefruit op allerlei manieren eten. Zo kun je het eten door een heerlijke salade, gewoon los, of verwerken in een shake of drankje. Wanneer je niet zo fan bent van de bittere smaak kun je ervoor kiezen een vruchtendrank te persen waarbij je zoetere vruchten toevoegt. Hier vind je een heerlijk lunch of avondgerecht met zalm.

Grapefruit en medicijnen

Grapefruits zijn erg gezond, maar als je bloeddrukverlagende medicijnen of medicijnen tegen angstaanvallen, depressie en verhoogde lipidengehalten gebruikt, pas dan even goed op. Grapefruit kunnen namelijk zorgen voor versterkende effecten van medicijnen of kunnen er juist voor zorgen dat bepaalde medicijnen niet goed meer werken. Slik je medicijnen? Lees dan goed de bijsluiter van je medicijnen om te kijken of je deze kunt gebruiken in combinatie met grapefruit. Bij twijfel hierover kun je altijd je arts of apotheker raadplegen voor een betrouwbaar advies.

Garcinia Cambogia Bioactive
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *