Afvallen met gemberthee

gewichtsverlies-gember

Een van de vragen van onze lezers is of afvallen met gemberthee mogelijk is. Eerder hebben we al gekeken naar de werking van rooibosthee, maar nu is gember aan bod. Gember of gemberwortel is afkomstig van de gemberplant. Oorspronkelijk komt deze plant uit Aziatische landen en West-Afrika. Het is een specerij met een redelijk scherpe en peper-achtige smaak. Buiten het feit dat gember een populaire specerij is, wordt het ook geloofd om de gezondheidsvoordelen. Zo helpt gember inderdaad met afvallen en bijvoorbeeld tegen verkoudheidsvirussen.

Afvallen met gembergemberwortel

Afvallen met gember is wel degelijk mogelijk. Gember heeft een reinigende werking. De spijsvertering wordt versneld en de stoelgang verbetert. Gember gaat het hongergevoel wat tegen, waardoor je minder geneigd bent nog iets te ‘snacken’. Gember bevat nauwelijks calorieën, dus kan aan elk dieet worden toegevoegd.

Gember gezond

Gember bevat o.a. vitamine B6, E, ijzer en magnesium. Naast afvallen, wordt gember ook gebruikt tegen verkoudheidsvirussen of misselijkheid. Gember werkt namelijk bacteriedodend. Dit kan verlichting bieden bij slijm in de keel of een nare verkoudheid. Maar ook spijsverteringsklachten, zoals misselijkheid of constipatie, kan worden verlicht met gember. Let wel: gebruik geen gember in geval van maagwand irritaties, het blijft een pittig kruid.

Hoe eet je gember?

Gember kan op verschillende manieren worden gegeten. Je kunt gember gebruiken als specerij in verschillende gerechten. Met name de Aziatische keuken maakt veel gebruik van gember. Maar gember leent zich ook uitstekend voor dranken. Wortel en gember sap bijvoorbeeld, of zet een reinigende kop gemberthee.

Gemberthee recepten

Wil je graag gemberthee maken? Maak deze dan vers en koop vooral geen vooraf geproduceerde ‘gembersmaak-thee’. Het zelf maken van gemberthee is namelijk zeer eenvoudig. Klik hier voor lekkere gemberthee recepten.

Waar koop ik gember?

Gember koop je veelal gewoon in de supermarkt. Kijk in de sectie met groenten en fruit voor verse gemberwortel.

Hollywood Garcinia
Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *